Rágalmazásért elítélt ma a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). Az ítélet elsőfokú, nem jogerős, vagyis egyelőre nem sírok, csak szipogok. Meg hát Dénes Veronika volt a bírónő, ezért gyanítható volt, hogy valamilyen szintű turbulencia lesz az Erőben.

Ő nem az a típus, aki futni hagyja a mezei honpolgárokat, különösen, ha jobboldali-konzervatív az illető. Veronika asszony politikai orientációja bírósági berkekben közismert, persze, ennek ellenére néha megpróbálhatna kilépni a saját árnyékából. Ma nem sikerült neki.

Mint ahogy 2006 őszén sem. Akkor egyike volt a PKKB azon vérbírói osztagának, amely futószalagon vágta előzetesbe az utcán levadászott, döntő többségében ártatlan embereket. Másodfokon aztán 90-95 százalékukat kiengedték. De Dénes Veca és a többi megalapozatlan, szakszerűtlen, jogszerűtlen határozatot hozó bíró a helyén maradhatott, egy ejnye-bejnyét sem kaptak és ma is zavartalanul ítélkezhetnek.

A mai büntetőperben én voltam a vádlott, Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester pedig a magánvádló. A makulátlan jellemű párizsis ember szerint azzal sértettem meg az ő jó hírnevét és becsületét (!), hogy tavaly áprilisban a Magyar Nemzetben idézni merészeltem Bielek Péternek, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. volt vezetőjének a rendőrségen tett tanúvallomásából. Amiből például kiderült, hogy Hagyó, illetve Demszky tanácsadója, Mesterházy Ernő kézivezérelte az FKF Zrt.-t, ők szabták meg, kikkel kössenek szerződést, milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki, mely ügyvédi irodákat bízzák meg a legzsírosabb munkákkal. Például a pusztazámori hulladéklerakó gázkinyerésére kiírt pályázaton is előre megmondták, ki legyen a befutó, majd a tender után a nyertes hetvenmilliót utalhatott vissza a városházára – Bielek vallomása szerint.

Kezdetben Bielek is vádlott volt a rágalmazási perben, de a mai tárgyaláson Kádár András, Hagyó ügyvédje jelezte, vele szemben ejtik a vádat. Én viszont maradtam – hiszen nyilván én vagyok a főbűnös, amiért cikket fabrikáltam a sztoriból.

Így hallgathattam Dénes Veronika ítéletének az indoklását, amelyben kifejtette: egy újságírónak nem szabad illegálisan szerzett rendőrségi jegyzőkönyvből idéznie.

Jé, tényleg? Pedig úgy látom, hogy a fontos, közérdekű, de nem hivatalos csatornákon keresztül szerzett információkat minden nyomtatott és elektronikus médium gőzerővel közli, másról sem szólnak a hírek, mint ilyenekről. És ha az nem közérdekű, hogy az egyik legnagyobb fővárosi cég első embere korrupcióval vádolja meg a főpolgármester-helyettest, akkor semmi sem az.

Dénes Vera logikája szerint a Watergate-ügynek sem szabadott volna kipattannia, mert csúnya dolog nem nyilvános iratokból idézni, korrupt disznókat leleplezni.

Szánalom a köbön.

Mindenesetre a 240 ezres pénzbüntetést kiválthatom 30 nap fogházzal. Ha másodfokon is elmeszelnek, talán leülöm. Viszek erényövet. Aztán írok egy börtönriportot.

Ja, és még egy érdekesség, amit az utolsó szó jogán szerettem volna ma elmondani, de Vera bírónő erre nem adott lehetőséget. (Pedig a halálraítéltek is vakkanthatnak valamit, mielőtt levágják a fejüket. A PKKB-n viszont ez nem divat. Na mindegy, végül is egy bírónak nem kell ismernie az ilyen apró-cseprő büntetőeljárási szabályokat, amelyek már az 1800-as évek óta divatban vannak. Majd legfeljebb a másodfok eljárási hiba okán jól megsemmisíti Veca elfogulatlan ítéletét. Ennél kevesebbért is történt már ilyen.)

Szóval azt mondtam volna el többek között az utolsó szó jogán, hogy május 3-án a PKKB első fokon fölmentette Efraim Zuroffot a rágalmazás vádja alól. Képíró Sándor azért perelt, mert a jeruzsálemi ember „háborús bűnösnek” nevezte őt. A bíróság viszont annak ellenére mentette föl Zuroffot, hogy a volt csendőr büntetőpere jelenleg is tart, és a végén még az is lehet, hogy fölmentik. (A vádiratot éppen ma szedte ízekre a két meghallgatott történész szakértő, szóval sanszos.)

Tehát ha Zuroffot fölmentették a „háborús bűnösözésért”, akkor talán engem sem kéne elmarasztalni, mert idéztem valakitől jóval kevésbé súlyos állításokat.

De elmarasztaltak, ezért most megyek sírni.

A bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsított Miklós viszont elégedetten majszolhatja otthon (!) a parizert.

Szerző: Pilhál Té  2011.05.26. 21:14 2 komment

Címkék: kádár demszky andrás dénes miklós veronika mesterházy fkf hagyó pkkb watergate képíró zuroff bielek

A bejegyzés trackback címe:

https://pilhaltamas.blog.hu/api/trackback/id/tr82935256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikrobi 2012.07.19. 22:15:45

Ennek mi lett a vége?

Pilhál Té 2012.07.19. 23:01:16

Másodfokon enyhítettek valamelyest, most a Kúrián van a felülvizsgálati kérelem.
süti beállítások módosítása