Gyurcsány fölvette magát videóra, és körülbelül a következőket mondta:

1. „Az ország nem működik.”

2. Nem szabad az embereket és az időjárást hibáztatni a kialakult hóhelyzetért.

3. „A kormánynak kell vigyáznia ránk: ha erre nem alkalmas, akkor semmire sem.”

Még több, mint száz ember van a hó fogságában, sok ezer hivatásos és önkéntes ember dolgozik országszerte a katasztrófahelyzet orvoslásán, ám jön Vércse úr, és máris megpróbálja 0,5-ről 0,75 százalékra föltornázni pártja támogatottságát. Hányinger.

Ha van ember, akinek egy ilyen szituban mélyen hallgatnia kéne, az pont Vércse úr. Emlékszik még valaki 2006. augusztus 20-ára? Akkor nemhogy lefújták volna az ünnepséget (mint tették azt most Orbánék), hanem a legnagyobb monszun közepén is lődözték föl a tűzijátékokat, plusz a villanyt sem kapcsolták föl, amikor több százezer ember menekülni próbált a Duna-partról. Olyan, hogy operatív törzs akkoriban nem létezett, az ország akkori urai, köztük Vércse úr, magasról tettek az egész állami ünnepségre, jobb dolguk volt éppen. Az eredmény ismert: öt halott, több száz sérült.

De ez még semmi, a java ezután jött. Amikor már megvolt a baj, és a hülye is tudta, milyen kiemelt szerepe volt a tragédiában a tehetetlen, tehetségtelen, dilettáns kormánynak, ők egy meteorológussal és pár katasztrófavédelmissel vitették el a balhét. A Vércse és a Rókaképű pedig a vállát vonogatta.

Majd – és ez még durvább – nem voltak hajlandók peren kívül megegyezni a károsultakkal a kártérítésről. Ezt csak a kormányváltás után, Orbánék tették meg. (Itt érhető tetten kormány és kormány közti különbség.)

Vércse úrban és bandájában annyi tisztesség sem volt, hogy a tolószékbe kényszerült fiatal lányt és a többi súlyos sérültet, a halottak hozzátartozóit megsegítse. Vércsééknél az erkölcs nemhogy nem létezik, hanem egyenesen negatív tartományban mozog.

Szerző: Pilhál Té  2013.03.15. 19:54 7 komment · 1 trackback

Címkék: tűzijáték vércse hóhelyzet Gyurcsány Szilvásy

A bejegyzés trackback címe:

https://pilhaltamas.blog.hu/api/trackback/id/tr215136815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vércse úr és a vastag arcbőr 2013.03.16. 16:39:03

Ha van ember, akinek egy ilyen szituban mélyen hallgatnia kéne, az pont Vércse úr. Emlékszik még valaki 2006. augusztus 20-ára?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vgyula 2013.03.15. 21:32:42

Pilhál Tét mindig bírtam. Az I... stb portálokon fröcsög megint a "demokratikus" ellenzék. Eszükbe nem jut a fenekükön maradni, amikor ezerrel szajkózzák, h mindenki maradjon otthon, főleg autóval ne mászkáljon, nyaralni, síelni stb, több 100 km-t. Undormány módon cikizik Semjén Zsoltot, aki lóháton vonul a székelyekkel Kézdin. Igen hányingert keltő az egész piszok mocsok, szokás szerint. Mindezekre remek replika Pilhál Té. Így tovább, Isten éltesse március idusán is.

patás (törölt) 2013.03.16. 09:06:05

Pilhál Té! Miniszterelnökünk most is fárasztó utja után,példát mutatott hogyan kell a bajba jutott embereken segiteni. Érdemes lenne talán a most huhogókat emlékeztetni,hogy a 2006-os Dunai árvíz idején az akkori Miniszterelnök Medgyesi P éppen a Riviérán nyaralt! További jó munkát üdvözlöm önt!

Pilhál Té 2013.03.16. 09:58:08

@patás:
Az is remek példa, köszönöm!

Parajos Goethe 2013.03.16. 11:16:40

Kedves Té!
Még két aspektust ajánlok mindenki figyelmébe.
1. Gyurcsány 2006-ban a hatósági közeget (rendőrség) a tüntetők erőszakos és súlyosan jogszabálysértő feloszlatására tudta csak mozgósítani. Tegnap a rendőrség erejét megfeszítve dolgozott az utak biztosításán.
2. 2010-ben, amikor Orbán Viktor Miniszterelnök úr átvette az ország irányításárt, összesen 18 fő honvéd önkéntest talált. Ma több ezer ember van, aki a honvédségi kötelékben segítette a mentést.

Vajon ennek a felkapaszkodott senkiházinak (Gyurcsány, nehogy valaki félreértse), de ugyanígy a rögtön proklamációt megfogalmazó Mesterházinak mond valamit az, hogy hóátfúvás?

Már csak arra leszek kíváncsi, mikor jön valami alapjogi biztos, a "sérültek az alapjogok a hóban rekedt embereknél" című modern abszurdjával.

cerbona 2013.03.16. 14:45:45

Mi a csodát csinált Orbán az elmúlt 24 órában Brüsszelben? Ezt pont a szarházi kérdezi? Mintha nem tudná!
Egyébként meg láthatják, hogy Viktor sem mindenható. Nem hallgattak rá a természeti elemek. Ejnye-ejnye!
Egyetértek Tével, ugyanakkor azt gondolom, elkerülhető lett volna a katasztrófa nagysága, ha felelősen gondolkodunk. És ez igaz 2006-ra is. Tudtuk akkor is, hogy vihar lesz de nem, hogy akkora. Most is tudtuk, hogy visszajön a tél de azt nem, hogy ennyire.A különbség a kormány hozzáállása. Példát vehet Vércse úr!

Jó_ebédhez_szól_a_nóta 2013.03.16. 22:03:14

A hvg 2013.03.13-án, szerdán lehozta, hogy hóekéket béreltek a katasztrófaelhárítók, és 12 órás műszakot rendeltek el.
hvg.hu/itthon/20130313_Berelt_hokotrokkal_varjak_a_havazast

Hógolyózós idő lesz az ünnepi hétvégén
2013.03.12
www.origo.hu/idojaras/20130312-hogolyozos-lesz-az-unnepi-hetvege-idojaras-elorejelzes-marcius-15-re-hideg-tel-eso-ho.html

"Télen sem lenne kevés az a hó, ami csütörtökön és pénteken hull" - mondta a március 15-ére érkező lehűlésről Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Minden hírfolyam arról szólt, hogy brutál mínuszok és orkán erejű szél jön csütörtökön.
Mit kellett volna tenni? Kijárási tilalmat elrendelni?
A ballib média habzó szájjal hiányolta Orbánt a mentésből, nem volt elég, hogy Pintér a helyszínre ment. 15 ezer embert mentettek ki az azóta igazoltan rekord hidegben, rendkívüli időjárási körülmények között.
Akik egy jelentős része magának köszönhette a bajt...
süti beállítások módosítása