Helyszín: New York, Times Square, a Sofitel luxusszálloda egyik előkelő lakosztálya.

Időpont: 2011. május 14., helyi idő szerint délután egy óra.

Tényállás: Egy láthatóan felajzott hím – nevezzük Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójának – mezítelenül kiront a fürdőszobából, és letámadja a lakosztály halljában dolgozó szobalányt. Berángatja a hálószobába, ahol az udvarlási szertartást mellőzve közösülni akar a hölggyel, aki ezt még nagy nehezen megakadályozza. A 62 éves, pucér férfi ezután a fürdőszobába rángatja a szobalányt, ahol orális szexre kényszeríti, és megpróbálja leszedni róla a fehérneműjét. A nő végül valahogy kimenekül a szobából. Strauss-Kahn a mobiltelefonját és számos fontos értéktárgyát hátrahagyva hanyatt-homlok a Kennedy repülőtérre nyargal, ahol azonban leszedik a repülőről a rendőrök. Bilincs katt. Akár 15-20 év börtön is várhat a kielégítetlen bankemberre.

Idáig a hír.

Ez a szomorú történet kiváló metafórája annak az eseménysornak, amely az IMF és Magyarország között játszódott le 2008-ban. Hazánkon akkor egy gigahitel formájában tett erőszakot a Strauss-Kahn vezette valutaalap.

A légyott előkészítésével, levezénylésével járó örömöket Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő vállalta magára. Mondhatni, ő kötözte ki az áldozat kezét az ágyrácshoz, és közben ő magyarázta azt neki ájtatos képpel az MTV-ben, hogy a fölvett dohányhoz nem nyúlnak, az csak biztonsági tartalék, esküszik rá.

Persze, 2008-ban már a kevésbé korlátolt szoci szavazók is tudták, hogy ha Gyurcsány azt mondja, nem költik el a pénzt, akkor az azt jelenti, hogy egy peták sem marad belőle. Így is lett, dobra verték majdnem az egészet.

Naná. Az Egyesült Államok kormányának gazdasági erőszakszervezete, az IMF nem azért adott kölcsön, hogy ne nyúljunk hozzá. Mert akkor csak a rendelkezésre állási „bagatell” költségeket zsebelték volna be. Így viszont megkapják a kamatot is kamatostól. Mi meg még évekig fizetünk, mint a güzü.

És hogy miért írok erőszakról, ha egyszer Gyurcsányék vették föl a hitelt úgymond „önként”? Mert nem hiszem, hogy Fletóék agyából pattant volna ki a gigahitel gondolata. Szerintem akkor már hetek, hónapok óta kopogtattak, dörömböltek a kormányzati fejesek hátsó ajtajain az IMF emberei, és amolyan Vágó István-i hevülettel („Van élet a hitel után!”) ajánlgatták, tukmálták, erőszakolták ránk a hitelt.

De a hazaárulás akkor is hazaárulás, ha az ellenség bíztatására történik. Hiszen mindig úgy történik. Gyurcsány beadta Magyarország derekát az aktusba.

Kádár tankkal jött 1956 novemberében, Gyurcsány bankkal.

A jól végzett eladósítás gyümölcseként 2009. január 13-án Dominique Strauss-Kahn személyesen röpült Budapestre megdicsérni Gyurcsányt és hazánkat. Főleg az előbbit. Azt állította, „a lehető legjobban haladnak a dolgok Magyarországon”. Közölte: „Szeretnék gratulálni a magyar kormány teljesítményéhez és ahhoz, hogy idejében felvette a kapcsolatot a valutaalappal, amelynek eredményeképpen sikerült elkerülni az árfolyamválságot, s nem volt bankcsőd, amelynek az egyik oka, hogy Magyarország idejében fordult a valutaalaphoz".

Az alábbi fotó a vállveregetés után készült.

Strauss-Kahn és Gyurcsány látható derűvel ünnepelte Magyarország adósságcsapdába zárását. Hogy később rendeztek-e zsúrpartit ennek örömére valamelyik luxushotelben, vagy hogy molesztálták-e a szobalányokat, nem tudni.

Szerző: Pilhál Té  2011.05.15. 16:40 7 komment

Címkék: gyurcsány kádár imf egyesült államok szobalány valutaalap strauss kahn

A bejegyzés trackback címe:

https://pilhaltamas.blog.hu/api/trackback/id/tr352905715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempontpuska 2011.05.15. 20:39:03

:-)
van olyan téma amiből nem tudnál gyurcsányozni?

tegyünk egy próbát:
Gyűrűsfarkú makik ugrottak a csatárra
( www.nemzetisport.hu/sportszelep/gyurusfarku-makik-ugrottak-a-csatarra-2077267?nocache )

Ebből hány lépésben jutsz el a gyurcsanyofóbiádhoz?

:-)))

picur3ka 2011.05.15. 20:55:11

@szempontpuska:

Gyurcsany egy gyurusmaki, ne hulyeskedjel.

Pilhál Té 2011.05.15. 21:02:25

@szempontpuska:
Sehányban.
De be kell lásd, a Gréczy mégiscsak a Gyurcsány táskahordója, így nem kell fóbia ahhoz, hogy egy gréczys cikkben föltűnjön GYF. Strauss-Kahn pedig nem OV-t, hanem GYF-et dicsérgette aléltan 2009-ben. Szori.
Hidd el, örülnék, ha GYF visszamenne a nehéziparba, és akkor nem kellene vele foglalkozni. De jelenleg ő a balliberális oldal egyetlen karaktere, aki ráadásul hiperaktív, és folyamatosan szolgáltatja a talpalávalót a firkászoknak.

szempontpuska 2011.05.16. 00:13:16

@Pilhál Té: Naja... Az olyan firkászoknak, mint... dehát ezt te jobban tudod :-)

Pilhál Té 2011.05.16. 10:45:01

@szempontpuska:
Mondd ki, ne légy gyáva! :)

Tehát arról beszélgetünk most, hogy miről vagy kiről nem kéne írni... Vagy nem annyit...
Érdekes.
Eddig össz-vissz két bejegyzés van a blogomban. Ha tíz lenne, és mind a tíz egyetlen emberre lenne kihegyezve (mint ahogy mondjuk a Népszava egyes publicistáinak cikkei kizárólag egy emberre fókuszálnak), akkor igazad lenne.
Tudod mit? Adj témajavaslatot, és ha érdekes, abból írok valamit legközelebb!

szempontpuska 2011.05.16. 12:48:46

@Pilhál Té: Nem figyelsz... hát épp' az imént adtam témajavaslatot :-P

Pilhál Té 2011.05.16. 18:23:07

@szempontpuska:
Éhes makikról írogassak? Na ne. Nem a Blikk online kiadása vagyok! :)
Azt hittem, adsz valami értelmes témát...
süti beállítások módosítása