Péter!

Sajnálom, de ki kell igazítsalak elkapkodott cikked miatt.

1. Nem interjút, hanem riportot készítettem Dálnoki Lászlóval. (Nem kérdés-felelet-forma, hanem folyó szöveg...)

2. A túró sem mentegette Dálnokit. Egyszerűen kíváncsi voltam, miért tette, amit tett. Ő meg elmondta. Ha figyelmesen olvastad, már a címben is benne volt, hogy bánja a tettét. Aztán a leadben is. Aztán a szövegben is. És azt ígérte, bocsánatot fog kérni, mert ő is tudja, hogy tahó volt. Hogy neked ebből annyi esik le, hogy mentegetem őt, az fájdalmas lehet – leginkább neked, hogy nehézséget okoz a szöveg értelmezése.

3. Senki sem rúgott bele G. Fodorba. Az, hogy Dálnoki egy-két, kipontozással nyomdaképessé tett mondatát beidéztem, nem G. Fodort „rúgom”, hanem a valóság, a történtek elé tartok tükröt. Ez az ember ezt mondta. Mindenki eldöntheti, hogy ez számára normális-e, belefér-e. De miután Dálnoki is közli, hogy nem fér bele, kétlem, hogy van ember, aki szerint mégis.

4. A „spontán andyvajnázós” kiszólásod is elég furcsa. Az újságíró már csak olyan, hogy megkérdezi a riportalanyt (ez esetben: tettes), miért tette, amit tett. Ő meg elmondja: egyrészt, mert tönkretették, elvették a megélhetését, másrészt a Tóbiás-cikk miatt. Ez a háttér nem lehet ok senki megütésére, DE ezt mindenki tudja, még Dálnoki is. Csak te nem érted. Pedig egyszerű: az újságíró kérdez, a riportalany válaszol, az olvasó meg ítélkezik.

5. A riport nem vélemény műfaj. Itt nem a saját véleményemet adom vissza. Arra ott a publicisztika. Amúgy ki kell ábrándítsalak: G. Fodor sértegetésének és megütésének senki sem örült errefelé.   

6. Ha már az újságírótársadalom szolidaritását hiányolod: nem olvastam nálatok, hogy tiltakoztatok volna a Hír TV (előző munkahelyed) riporterének durva megráncigálása miatt a Hajdú-interjú után. Én a magam részéről utálom az elhatárolósdit, de mivel a G. Fodor-ügyben te ezt hiányolod, akkor légy szíves, legyél következetes, állj ki a Hír TV-s kolléga mellett is.

7. Durva aránytévesztés egy lapon emlegetni Csintalan Sándor véresre verését a G. Fodornak adott tockossal. Még ha mindkettőnek van egy közös vonása: elítéljük azokat.

8. Ha Csintalan megverőit ismertük volna, interjút kérünk tőlük. (Akiket most a veréssel vádolnak, azok tagadnak.) Da javíts ki, ha rosszul emlékeznék: épp a Hír TV-nél voltál vezető, amikor interjút csináltatok Marian Cozma gyilkosaival. Most akkor ez hogy van? Sztojkával lehet beszélni, Dálnokival nem?

 

Szerző: Pilhál Té  2016.09.23. 18:50 Szólj hozzá!

Címkék: G. Fodor Gábor Hír TV Cozma Csintalan Magyar Idők Szikszai Péter Dálnoki László Sztojka

A bejegyzés trackback címe:

https://pilhaltamas.blog.hu/api/trackback/id/tr2611738317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.