Kifejezetten zavart, amikor az olimpia idején tízpercenként tolták az arcomba a kormányzati reklámokat az M4-en. Zavart a hirdetések mértéktelensége, pedig a népvándoroltatást Európa és Magyarország legnagyobb veszedelmének tartom. Igen, a vak is látta, hogy Orbánék belpolitikai játékot IS játszanak. Ám az ő kampányuk mégiscsak a migrációról szólt – szemben a balliberális pártokéval, amely csak és kizárólag Orbánról. „Ez Orbán választása”. „Ha otthon marad, Orbán a nyakunkon marad” stb. Molnár Gyulának meg a többinek egyetlen gondolata, mondatfoszlánya, eltűnődésre érdemes megjegyzése sincs az Európa létét fenyegető népvándoroltatásról. Magasról tesznek rá. Nekik csak a kormányfő létezik. Ami valahol súlyos paranoia. Valójában az ellenzéknek jóval inkább vannak belpolitikai hátsó szándékai a népszavazással, a nemzeti sorskérdés pedig mehet a lecsóba, mint 2004. december 5-én. Egy újabb árulás ide vagy oda – nekik nem számít.

„A baloldal tíz éve várt győzelme lenne a referendum érvénytelensége” – mondja Újhelyi meg Molnár (Csaba), és ebben a mondatban minden ott feszül, amit róluk tudni érdemes. Mintha csak Jászi Oszkárékat hallaná az ember 1918-19-ből, akik lábukat a nyakukba szedve loholtak tárgyalni minden ellenséggel, hogy mihamarabb zúzzák szét a történelmi Magyarországot. És mikor megtörtént, kéjesen örültek neki. Ugyanaz az eszementség, ugyanaz az árulás. Ezzel a mentalitással nincs és nem is lehet kiegyezés, közös nevező. Aki a hazánk szétdarabolásán fáradozik, azzal ugyanúgy nincs miről tárgyalni, mint azzal, aki közreműködik hazánk idegenekkel való elárasztásában.

2004-ben is ugyanazt a szöveget tolták, mint most: „rosszkor, rosszul föltett kérdés”. Persze. Végül is ez csak a nemzetünk jövőjéről szól. Eközben ők inkább arról kérdezték volna a népet, akarnak-e vasárnap is plázázni. Nekik ez minden, ennyi a szellemi horizontjuk. Zabálni és üríteni.

Vasárnap tehát egy épületesen nagy NEM-et fogok behúzni. Nem Orbánért, nem Vonáért, nem a ballibek ellenében, hanem a hazámért. És ha a sok szép NEM-nek netán az lesz a következménye, hogy Junckert végre elvonóra küldik, Merkelt pedig elzavarják oda, ahová egyre többen szeretnék, az külön öröm lesz.

Abszurd, de ha Horn Gyula vagy Medgyessy Péter (neadjisten: maga a Bájgúnár) írt volna ki ugyanezzel a kérdéssel népszavazást, akkor is NEM-mel szavaznék. Ez ilyen egyszerű.

 

Szerző: Pilhál Té  2016.09.30. 02:11 Szólj hozzá!

Címkék: trianon népszavazás migráció kvóta népvándorlás Orbán Gyurcsány Vona Horn Gyula Medgyessy Jászi Oszkár Molnár Csaba Ujhelyi Juncker

A bejegyzés trackback címe:

https://pilhaltamas.blog.hu/api/trackback/id/tr2011753531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása