Nem ajánlott elolvasni Sebők János HVG-beli értekezését arról, miért szerepelt a várakozásokhoz képest gyengébben Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon. Sebők már a cikk elején megmondja a frankót: „Magyarország megítélése, presztízse ma – úgy általában – rossz Európában”.

Tényleg? A szőke hajúak pedig irigyek, a vörös hajúak lusták, akiknek a neve pedig „S” betűvel kezdődik, azok gonoszak és buták „úgy általában”. Ugye?

Sebők folytatja is: „Európai uniós elnökségünk ezt a negatív képet még tovább árnyalta, hiszen a kormányzat hónapok óta tartó hadakozása az Európai Unióval folyamatos címlapszereplést s negatív imázst biztosít a »magyaroknak«, aminek jelei a hétköznapok szintjén is mutatkoznak”.

Ha MSZP-s kottából Magyarország kormányát megpróbálja néhány Cohn-Bandita-kaliberű figura kínpadra ültetni, és a miniszterelnök megvédi magát, akkor az „hadakozás”. Tanulság: ne védekezz! Hagyd csak, hadd üssenek!

Sebők nagyszerű gondolatmenete imigyen folytatódik: „Ez a hadakozás most is visszaütött, a politika még a popdalok versenyébe is beszivárgott, s az esélyesnek gondolt magyar versenyzőt a németek nyíltan lenullázták, a szomszédos országokban élő magyarok szimpátiája pedig valamiért nem jött át. (...) S ha már politika, akkor a Facebookon miért kellett exponálnia magát Orbán Viktornak is (»Hajrá Kati!«), ami utóbb igen kontraproduktívnak bizonyult, s vajon most, hogy elmaradt a remélt siker, lesz vigasztalás a látványos bukás okán?”

Tehát az okos és művelt népek megbüntették a magyar versenyzőt, amiért Magyarországon a Fidesz van hatalmon. Továbbá az is visszaütött, hogy a miniszterelnök szurkolni mert Wolf Katinak. Ugyanis Európában – legalábbis a pallérozott Sebők szerint – mindenki utálja Orbánt, és ezért ha ő valakinek szurkol, akkor Európa direkt nem a „valakire” szavaz.

Az egykor szebb napokat látott HVG ezt az elmeroggyant gondolatsort le bírta közölni. Úgy tűnik, már nincs arrafelé egy értelmes szerkesztő, aki megmondta volna a Sebőknek: „Figyelj, Jancsi, ez az anyag annyira a hajánál fogva előrángatott és vérciki, hogy még a Népszavában sem jöhetne le, pedig ott az utóbbi időben üresedés történt.”

Már csak arra vagyok kiváncsi, 2014-ben milyen elmeszüleményekkel fog előrukkolni a balliberális média, ha egy év Orbán-világ után ilyen szinten mozognak.

Szerző: Pilhál Té  2011.05.17. 14:15 Szólj hozzá!

Címkék: európai orbán népszava unió hvg viktor jános wolf cohn bendit kati sebők

A bejegyzés trackback címe:

https://pilhaltamas.blog.hu/api/trackback/id/tr952911071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása